top of page

Reisimine a la the minimalist


Jagasin juba, kuidas saavutasime oma esimesed finantsvabaduse tasemed, ning selle tähistamiseks lasime teenitud passiivsel tulul kinni maksta 2-nädalase reisi kogu perele. 2 nädalat, 5 lendu, 4 linna, 3 riiki ning 2 last vanustes 3a 8k ja 1a 7k. Kõlab nagu plaan, kas pole?


Lastega ja nüüd hakkad Sa rääkima minimalismist? Oota, stopp. Mida?


Meie puhkuseplaneerimine algas juba juulis kui Airbalticul oli soodushinnad. Et meie kõige olulisem tingimus lastega reisimisel oli otselennud, siis ostsin esmalt ära piletid Berliini. Valikus oli näiteks ka London, ehk suurlinnad, kuhu saab Eestist odavalt ja mugavalt otselendudega, ning veelgi parem, kust edasi saab mujale samuti odavalt ja otselendudega. Berliinist edasi külastasime Madridi, ning sooja saamiseks ka Barcelonat, viimase sihtkohana Milanot, mis sattus valikusse jällegi just seetõttu, et sealt läheb otselend tagasi Tallinnasse.


Lendasime pigem odavlennufirmadega, sest ma pole kunagi aru saanud, miks peaksin soetama kallima pileti, kui odavam viib mind sihtkohta täpselt sama kiiresti. Tingimus aga oli, et kaasa sai pakkida 3 kotti mõõtmetega 40x20x25 ning maksimaalse kaaluga kuni 8kg. Et pisem tütar läks veel beebina arvesse, siis tema jaoks sai kaasa võtta ühe kuni 5kg kaaluva koti (mõõtmed täpsustamata). Inimkeeli tähendas see seda, et meile kaheks nädalaks vajalikud asjad tuli mahutada ära kolme seljakoti ja ühe õlakoti vahel. Kaasa sai võtta AINULT selle mis vajalik!


Madridis oli võimalus pesupesemiseks, ning kuna see oli täpselt reisi keskel, siis pakkisime kaasa riided nädalaks. Üle pingutasin vaid pisema lapse riietega - ta tegelikult ei mäkerda enam nii palju. Osa riietest, mis kaasa sai, viskasime koha peal ära - näiteks tudupidžaama, millel juba tugevad kulumisjäljed põlvedel või retuusid, millelt enam plekid välja ei tulnud. Jalatsitest said kaasa lastele kummikud ja tossud - et olla valmis igaks ilmaks, ning neid tõepoolest läks ka vaja. Kihiline riietus oli samuti märksõna - pole mõtet kaasa võtta väga sooja pusa, sest veidigi soojema ilma puhul ei täida see kuidagi oma funktsiooni. Mänguasjadest said kaasa kummalegi kaisukas ja kaks väikest Lego-figuuri, mida kasutasime tõesti alles reisi lõpus. Mujal töötas loovus ehk mängiti kättejuhtuvate asjadega.


Käru kaasa tassima ei hakanud, vaid võtsime pisema jaoks kõhukoti - seal said tehtud päevased uned ning maha marsitud päevas keskmiselt 20 000 sammu. Suurem laps kõndis need kõik kaasa, suuremat protesti ilmutamata. Imeline! Kui mina algul mõtlesin, et vaatamisväärsustele sel reisil ei panusta, siis tegelikult sai igas linnas ikkagi natuke jalutada ning vähemalt väljast olulisemaid arhitektuurimälestisi vaadata. Mänguväljakud lastele nii palju põnevust ei pakkunudki (kui Berliini loomaaia oma välja arvata, mis oli tõeline ronimissõbra unelm!), ning lapsed ise otsisid ka vaheldust, isegi kui see tähendas natuke kõndimist.


Vähe sellest, et saime lennupiletid viie reisi jaoks kokku 600 euroga kogu perele, õpetas minimalistlik pakkimine lastele (no suuremale vähemalt), mis on päriselt vajalikud asjad, mis kaasas olema peavad. Nägime, kuidas plastikust mänguasju täis kast pole neile üldsegi vajalik - vajadusel leiutati mänge kaasasolnud riiete, raamatute või väikeste shampoonipudelitega. Kulutasime väljas söömisele selle võrra rohkem, et pagasi eest me midagi maksma ei pidanudki - üks käsikohver oleks lisaks maksnud meile iga reisi pealt 10 eurot, kokku 50 ehk korralik restoranilõuna kogu perele. Kogu kraam mahtus lihtsalt kätte ja selga, sh pisem laps, niisiis võisime oma kodinatega matkata ka läbi kesklinna ja veel natuke näha enne kui lennukile suundusime. Imeline!


Kogu reis, sh lennupiletid, majutus, väljas ja kodus söömised, kindlustus, paar suveniiri, veidi riideid ja jalatseid läks maksma 2100 eurot nelja peale.


Kõige olulisem õppetund meile oli, et lastega reisimine on tore! Ei mingit muret, kas kodused saavad ikka hakkama, lisaks võimaldab see ette võtta pikemaidki reise. Kui oled ise rahulik ja ette valmistatud, et kõik läheb hästi, siis NII LÄHEBKI!


Millised on Sinu kogemused lastega reisimisel?

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Social Icon
bottom of page